Dodatna ponuda

U neposrednoj blizini vila Eden od svega 100 m nalazi se Turistička agencija gdje možete svoj odmor učiniti aktivnijim raznim sadržajima koje ima u svojoj ponudi. Otok Ugljan idealna je turistička destinacija za zaljubljenike u biciklizam i prirodu, ronjenje, ribolov, jedrenje… Moguć najam skutera, bicikla, čamaca, brzih brodica.

Dječje igralište

Na plaži Jaz uređeno je novo dječje igralište s ljuljačkama za djecu i toboganima, prilaz moru za kupaće s tjelesnim nedostacima, te veliki tobogan postavljen je u samom moru. Na kopnenom dijelu plaže uređeno je igralište za odbojku na pijesku. Na plaži se u ljetnim mjesecima igraju ljetni turniri odbojke na pijesku i malog nogometa.

Biciklizam

Brdovita, ali pitoma unutrašnjost prostora otoka Ugljana i Pašmana ispresjecana je brojnim stazama pogodnim za šetnje i biciklističke ture. Ljubitelji biciklizma imaju mogućnost unajmljivanja bicikala, te uživati u vožnji po otocima ili odličnim novouređenom mountain bike stazama. Od mnogih sportsko-rekreativnih sadržaja između ostalog možete koristiti ucrtane biciklističke i pješačke staze, markiranu planinarsku stazu, mountain-bike staze što će vas ugodno iznenaditi kao i polazak iz Preka na športsko-rekreacijsku brdsku stazu Željina te na najljepši vidikovac na Jadranu, utvrdu Sv. Mihovila (265 m iznad mora) sa koje se pruža veličanstven pogled na više od 200 otoka zadarskog arhipelaga i NP Kornati.

Lov

Ukoliko ste strastveni lovac posjetite otoke u vrijeme sezona lova od kada je dozvoljen lov na zečeve, fazane, šljuke, golubove, kuniće i prepelice. Gospodarenje lovišta je dobro organizirano i nudi bogat i raznovrstan ulov.

Gastronomska ponuda

Bogata gastronomska ponuda otoka Ugljana kulinarsko umijeće i toplina usluge u ugodnom mediteranskom ambijentu otočnih restorana obećava vrhunsko gastronomsko uživanje u domaćim specijalitetima pripremljenih od ekološki zdravih namirnica iz malih vrtova, svježe ulovljene ribe, školjki i rakova te raznih jela sa gradela i ispod peke, uz domaće masline, maslinovo ulje sve izuzetno visoke kvalitete, a nadasve prirodno i autohtono.

Otok GALEVAC

U neposrednoj blizini vila Eden leži idiličan otočić Galevac koji se češće naziva Školjić. Prekriven je bujnom mediteranskom vegetacijom, koja skriva vrijedan samostan franjevaca trećeredaca iz 15. st. Samostan sv. Pavla Pustinjaka To je omiljeno mjesto za kupanje onima koji žele svoju privatnu plažu. Do otočića Galevca prevesti će vas barka barba Šime.

Jedrenje

Ukoliko na otok ne dolazite s vlastitom jedrilicom iste možete iznajmiti u marini Preko ili u Olive Island marini u Sutomiščici, na otoku Ugljanu kod agencija koja nude iznajmljivanje jedrilica sa ili bez skipera.

Rekreacija-šetnja

Lijepe uređene šetnice otoka Ugljana i Pašmana idealne su za Vaš rekreativni odmor.
Obalnom šetnicom mogu se razgledati obalna područja sjeveroistočnih predjela otoka, plaže, pojedina mjesta i njihovi povijesno kulturni spomenici, lučice, borove šume, stoljetni maslinici… Laganom šetnjom možete posjetiti najljepši vidikovac na Jadranu, utvrdu Sv. Mihovila (265 m iznad mora) do kojeg vodi 3 km duga asfaltna cesta i sa koje se pruža veličanstven pogled na više od 200 otoka zadarskog arhipelaga i NP Kornati.

Image used for contact form background

Pošaljite upit

Please prove you are human by selecting the Truck.