Preko je pitomo mjesto, smješteno na otoku Ugljanu, sa starim dijelovima tipične dalmatinske arhitekture sa mnoštvom ladanjskih kuća, sa uščuvanom, netaknutom prirodom, prekrasnim mediteranskim pejzažima, kristalno čistim morem te pješčanim i kamenitim plažama. Brojne prirodne uvale pružaju vam idealne mogućnosti za mnoge sportove kao jedrenje, surfanje, skijanje i ronjenje. Mediteranski ugođaj najbolje ćete osjetiti šetajući po «lungomare» ili ispijajući omiljeno piće na nekoj od terasa s pogledom na Zadarski kanal.

Ugljan je najbliži otok zadarskog arhipelaga, točno preko puta gradu Zadru, od kojeg ga dijeli samo nekoliko milja široki Zadarski kanal, a povezan je brojnim trajektnim linijama. Zovu ga i zeleni otok. Pokriven je gustom makijom, borovima, maslinama, smokvama, vinovom lozom i raznim drugim mediteranskom raslinjem.

Cijelom sjeveroistočnom stranom otoka u prirodnim uvalama nižu se ribarska i turistička mjesta od kojih su najpoznatija, Kukljica, Kali, Preko i Ugljan. Druga strana otoka je uglavnom strma i nenastanjena i s pripadajućim uvalama, otocima i bogatim podmorjem pravi je izazov za ronioce i sportske ribolovce.

Ljubitelji mediteranskih pejzaža mogu uživati u nezaboravnim panoramama od kojih je posebno upečatljiva ona s venecijanske utvrde Sv. Mihovil (XIII st.). O ranom boravku čovjeka na ovom prostoru svjedoče ostaci iz rimskog doba, starohrvatske crkvice, samostani, kamena otočka arhitektura te brojni ljetnikovci. Brdovita ali pitoma unutrašnjost ispresjecana je brojnim stazama pogodnim za šetnje i biciklističke ture …

Kamene i pješčane plaže, čisto i prozirno more, različite mogućnosti smještaja, izvorni gastro doživljaj samo su neki od razloga za posjet i boravak na ovom otoku i u vilama Eden.

Apartmani

Vidi sve Apartmane

Apartman 1/4+1

6
2
1
60m2
Od:  90€  / noć

Apartman 1/3

3
1
1
35m2
Od:  60€  / noć

Apartman 1/4+2

6
2
1
80m2
Od:  90€  / noć

Studio 2+1

2
1
25m2
Od:  50€  / noć
Vidi sve Apartmane

Pošaljite upit

Please prove you are human by selecting the Star.